maanantai 10. lokakuuta 2011

Weekend getaways


Toisinaan kiireinen ja meluisa Jaipur vaihtuu viikonlopuksi aivan toisenlaisiin maisemiin. Onneksi Intia on eurooppalaiselle edullinen maa, matkustaminen tuo aina omalla tavallaan väriä tähän harjoittelijan arkeen.

Viimeiset kaksi viikonloppua onkin mennyt reissatessa, lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna suunnattiin viiden suomalaistytön porukalla Bundi nimiseen pikkukaupunkiin, joka sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Jaipurista. Tähän matkaan kului tällä kertaa bussilla kuusi tuntia suuntaansa, tämä seikka tosiaan välillä vähän vaikuttaa matkusteluun, sillä matkanteko kestää aina.

Hikisen kipuamisen jälkeen Bundin linnoituksella.


Bundi oli kaunis pikkukaupunki kukkuloiden ympäröimässä laaksossa. Meidän porukka ihastui erityisesti paikan puhtaaseen ilmaan ja kauniisiin maisemiin. Pitkien matkojen vuoksi ehdittiin olla paikan päällä vaan noin vuorokausi, siinä ajassa nähtiin kuitenkin paljon kauniita maisemia ja tehtiin tuttavuutta kohtalaisen aggressiivisten apinoiden kanssa!

Alli, Mari ja Aino meidän oppaan No namen eli tuttavallisemmin Nouskun kanssa.


Kuvissa maisemia Bundin linnoitukselta ja lähettyviltä olevalta järveltä. Seurueessa mukana meidän talolta olivat Mari, Aino ja Alli sekä Anu, joka asustelee toisaalla Jaipurissa. Oli oikein mukava porukka, saatiin rauhassa höpötellä suomeksi eikä se ollut epäkohteliasta muita matkalaisia kohtaan.

Yksi pyhä lehmäkin odotteli bussia.


Viime viikonloppuna puolestaan suunnattiin kahdeksan hengen tyttöporukalla kamelisafarille Bikaneriin. Läheltä alkaa Tharin autiomaa, mutta maisema safarilla muistutti meistä enemmän savannia. Eipä silti, täälläkin oli puhdas ilma ja rauhaa hektisen Jaipur viikon jälkeen.

Safarilla tosiaan ratsastettiin kameleilla ja se on kovaa hommaa ainakin takamukselle. Kamelit ovat hassuja eläimiä, juovat vähän ja kestävät siksi hyvin aavikkoa. Senkin enemmän ne piereskelee, puhdas ilma haisi kyllä välillä kamelin pierulta ja vahvasti. Lauantai ja sunnuntai päivät kuluivat kameleilla ratsastaen ja päivien välisen yön vietimme taivasalla. Tähtiä ja kuuta katsellessa oli mukava nukkua, vaikka yöllä heräsikin välillä kylmyyteen ja välillä siihen kun paikalliset koirat pissivät laukkujemme päälle, lähellä luontoa tosiaan.

Minä ja kameli.


Safari oli elämys omalla tavallaan, mukana oli huippuporukka sisältäen suomalaisia ja saksalaisia sekä jenkkityttöjä. Matkat kuluivat höpötellen, kamelimiehissä ei juuri ollut englanninkielen taitoisia ja olimme kiitollisia kun ei tarvinnut tällä kertaa harrastaa pakollista small talkkia. Illalla pelattiin korttia ja nautittiin muutamasta kylmästä oluesta, jotka safarinjärjestäjä meille autiomaahan kuljetti.

Kamelien ansaittu lepotauko.


Niin rentouttavia kuin molemmat reissut ovatkin huomaa aina alkuviikosta olevansa melko väsynyt. Mutta kyllä se siitä ja puolessa välissä viikkoa sitä jo odottaa tulevan viikonlopun reissuja. Ensi viikonloppuna onkin vuorossa Delhi, tuo Intian kuuma ja kaaottinen pääkaupunki. Sitä ennen vielä työarkea muutama päivä jäljellä.

2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia ja kivan kuuloisia reissuja! On se vain varmaan aika erilaista siellä elämä ja aika varmasti menee hirveän äkkiä. Mietion, että olisi itsellä ainakin vaikeuksia juuri sen kanssa jos joko ajan olisi kauhea hälinä ympärillä. Jooga varmaan tosin auttaa siihenkin. Aina kun menen salille tulet mieleen :) Hyvää viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  2. Kiittäen Tiina! Kuvat ovat tosiaan mun kännykkäkamerallani ottamia, että oikeastaan aika kaukana upeista, mutta onpahan kuvia kuitenkin. Ja hälinään tottuu, lisäksi kaikkien pienten lasten äidit on varmaan joka tapauksessa tottuneet hälinään eli hyvin sinäkin täällä pärjäisit. Ja jooga auttaa sekä ne omat rauhoittumishetket esim. kirjan kanssa:) Lämpimät terkut Vaasaan.

    VastaaPoista