maanantai 14. marraskuuta 2011

Ulkoilmagalleriassa


Viikonloppuna oli taas aika lähteä reissuun ja tutustumaan kauniin Rajasthanin pikkukyliin. Hyvän ystäväni Allin kautta meille tarjoutui tilaisuus lähteä tutustumaan muutaman sadan kilometrin päässä sijaitsevaan Shekwatin alueeseen, joka tunnetaan varsinaisena ulkoilmagalleriana.

Tämä alue sijoittui aikoinaan suuren kauppareitin varrelle ja alueen kyliin ja kaupunkeihin on rakennettu aatelisten hienoja taloja, joita haveleiksi kutsutaan. Haveleita löytyy toki muaaltakin, mutta Shekwatin alueen haveleilla on tyypillistä niiden mahtavat maalaukset, joita löytyy sekä talojen sisä –että ulkoseinistä. Maalausten aiheet vaihtelevat uskonnollisista aiheista siirtomaa-ajan tapahtumiin. Seinissä saattoi nähdä eri jumalia huvittelemassa keskenään ja löytyipä sieltä myös vanhojen junien ja polkupyörien kuvia.

Hotelliksi muutettua havelia.
Meidän reissuun kuului yöpyminen vanhassa linnassa, Mahansarin kylässä. Linnassa oli hotelli, jota piti linna rakentaneen suvun jälkeläinen. Olihan se aika hulppeata viettää yönsä 280 vuotta vanhassa linnassa. Hotelli oli hieno ja ennen kaikkea sitä pitänyt perhe äärimmäisen ystävällinen, ruoka oli hyvää ja heidän avustuksellaan perehdyimme muidenkin kylien haveleihin. Perheellä oli myös lemmikkejä ja meidän sydämen varasti erityisesti mopsikoira Naughty, joka muistutti kovasti meidän Selmuskasta!

Olihan siellä maalaus poikineen Ainon ja Allin ihmeteltävänä.
Matkaa Mahansarin taitoimme paikallisjunalla, jonne saimme liput puoli kuudelta aamulla hetken taistelun jälkeen. Pienestä sairastelusta huolimatta näimme lauantaina Mandawan kaupungin kauniita haveleita ja piipahdimme vielä pikaisesti alueen suurimmassa kaupungissa Churussa. Sunnuntaina puolestaan tutustuimme Mahansarin linnaan ja haveleihin sekä Rathburin hautamuistomerkkeihin, jotka sijoittuvat samalle ajalle.

Hautamuistomerkkejä samoilla maalauksilla.
Osa haveleista on edelleen perheiden asuntoina, toiset on jätetty heitteille ja toiset puolestaan kunnostettu kauniisti hotelleiksi. Uskomattomia paikkoja, joista voisi saada vaikka millaisen unelmien kodin itselleen. Näissä kauniissa maisemissa kulkeminen keskellä uinuvia kyliä oli kyllä rentouttava kokemus, että eipä mennyt hukkaan tämäkään viikonloppu reissussa rentoutuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti